reklama

Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Szczecin
3°C
wschód słońca: 07:40
zachód słońca: 15:56
Koronawirus
zachodniopomorskie
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Szczecinie

kiedy
2024-11-23 19:00
miejsce
NOWA DEKADENCJA Szczecińskie...
wstęp biletowany
kiedy
2024-11-25 19:00
miejsce
Willa Lentza, Szczecin, Ul. Wojska...
wstęp biletowany
kiedy
2024-11-25 19:00
miejsce
Filharmonia im. Mieczysława...
wstęp biletowany
kiedy
2024-11-28 19:00
miejsce
Cafe Hormon, Szczecin, Monte...
wstęp biletowany