reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Szczecin
25.8°C
wschód słońca: 05:54
zachód słońca: 20:07
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Szczecinie

kiedy
2025-04-20 07:00
miejsce
Hanza Tower, Szczecin, Al....
wstęp biletowany
kiedy
2025-04-20 22:00
miejsce
Centrum Kultury Studenckiej...
wstęp biletowany
kiedy
2025-04-21 07:00
miejsce
Hanza Tower, Szczecin, Al....
wstęp biletowany
kiedy
2025-04-23 19:00
miejsce
Cafe Hormon, Szczecin, Monte...
wstęp biletowany