reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Szczecin
9.2°C
wschód słońca: 06:53
zachód słońca: 16:37
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Szczecinie

kiedy
2025-10-30 18:00
miejsce
NOWA DEKADENCJA Szczecińskie...
wstęp biletowany
kiedy
2025-10-30 19:00
miejsce
Cafe Hormon, Szczecin, Monte...
wstęp biletowany
kiedy
2025-10-31 19:00
miejsce
NOWA DEKADENCJA Szczecińskie...
wstęp biletowany
kiedy
2025-11-02 15:00
miejsce
Opera na Zamku, Szczecin, Korsarzy 34
wstęp biletowany